Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny4 plátky kuřecích prsou900 g brambor 150 g anglické slaniny 40-100 ml smetany ke šlehání 5-6 stroužků česneku mletý kmín sůl, pepř máslo na vymazání pekáčku olej 200 g strouhaného eidamu PostupMaso osolíme, opepříme a opečeme na oleji zprudka po obou stranách. Brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky a lehce osolíme. Pekáček vymažeme máslem. Na dno naskládáme do výšky asi 2 cm brambory, na ně položíme maso zabalené do plátků anglické slaniny a na ně naskládáme zbytek bramborových plátků. Do smetany vmícháme sůl, kmín a prolisovaný česnek a nalijeme ji na brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 220.C asi 20-30 minut zakryté alobalem nebo vrchním pekáčkem (do změknutí brambor). Pak je posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |