Čerkeské kuře |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny1 kuře2 cibule 3/4 šálku rýže špetka šafránu 2 lžíce spařených a oloupaných mandlí 2 lžíce piniových oříšků 2 lžíce vlašských ořechů 2 lžíce lískových oříšků 1 lžíce rozinek 1 lžíčka mlaté sladké papriky špetka skořice špetka zázvoru sůl, pepř PostupKuře omyjeme, osolíme a opepříme. Rýži uvaříme se šafránem a smícháme s nadrcenými oříšky a mandlemi, s rozinkami, skořicí, zázvorem, paprikou a osolíme. Rýžovou směsí naplníme kuře a uzavřeme jehlou nebo sešijeme. Pak kuře ze všech stran osmažíme na oleji s cibulí, nakrájenou na čtvrtky. Pak jej dáme péci do trouby do zlatova.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |