Kuře s houbovou omáčkou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny4 porce kuřecích prsíček300 g hub (mohou být žampióny) 2 polévkové lžíce smetany 250 ml Ramy na vaření (nebo másla) 2-3 lžíce hladké mouky 1 cibule 1 lžička cukru sůl, pepř sladká paprika kmín citrónová šťáva petrželová nať PostupOčištěné houby nakrájíme na malé housky, zalijeme vodou, osolíme, pokmínujeme, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli a vše vaříme doměkka. Pak rozmícháme ve smetaně mouku tak, aby v ní nebyly hrudky a za stálého míchání ji vlijeme do vařící omáčky. Vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr a citrónovou šťávu a podle potřeby přisolíme. Kuřecí prsíčka osolíme, okořeníme mletou paprikou a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm zvolna maso osmažíme. Kuřecí prsíčka na talíři přelijeme houbovou omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.Podáváme s těstovinami nebo rýží. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |