Kuře s houbovou omáčkou PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

4 porce kuřecích prsíček
300 g hub (mohou být žampióny)
2 polévkové lžíce smetany
250 ml Ramy na vaření (nebo másla)
2-3 lžíce hladké mouky
1 cibule
1 lžička cukru
sůl, pepř
sladká paprika
kmín
citrónová šťáva
petrželová nať

Postup

Očištěné houby nakrájíme na malé housky, zalijeme vodou, osolíme, pokmínujeme, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli a vše vaříme doměkka. Pak rozmícháme ve smetaně mouku tak, aby v ní nebyly hrudky a za stálého míchání ji vlijeme do vařící omáčky. Vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr a citrónovou šťávu a podle potřeby přisolíme. Kuřecí prsíčka osolíme, okořeníme mletou paprikou a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm zvolna maso osmažíme. Kuřecí prsíčka na talíři přelijeme houbovou omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.