Nadívané kuře po lesnicku |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny(pro 4 osoby)1 kuře - 1000 g 50 g cibule 3 lžíce másla 50 g dlouhozrnné rýže 1/8 l masového vývaru 2 lžíce oleje 200 g kuřecích jater 100 g krájených žampiónů 4 lžíce smetany 50 g slaniny 1/4 l bílého vína 2 lžičky solamylu sůl, pepř PostupCibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 2 lžících másla. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem a necháme ještě 15 minut dusit při nízké teplotě. Na oleji krátce opečeme kuřecí játra a houby. Játra nakrájíme na kostičky, obojí smícháme s rýží a smetanou, osolíme a opepříme. Kuře naplníme nádivkou a zašijeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pekáčku rozpustíme. Vložíme kuře, potřeme ho máslem a pečeme asi 45 minut. Během pečení podléváme vínem. Vypečenou šťávu pak uvolníme troškou vody.Zbývající víno a solamyl rozmícháme, přilijeme do výpeku, necháme přejít varem a dochutíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |