Zapečené kuřecí maso s olivami a bramborovou kaší |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g kuřecích prsou 500 g brambor 100 g oliv bez pecek 200 ml mléka 50 g másla 50 g oleje 3 vejce sůl máslo na vytření misky bylinky na ozdobu PostupKuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opečeme na oleji. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Olivy nakrájíme na kolečka. Uvařené brambory slijeme a rozšleháme na kaši. Během šlehání přiléváme horké mléko, osolíme a přidáme na kousky nakrájené máslo. Nakaonec do kaše zašleháme 2 vejce a část krájených oliv. Zapékací misku vymažeme máslem a cukrářským sáčkem na dno nastříkáme část kaše. Na kaši položíme několik plátků masa, zakryjeme je kaší a takto pokračujeme, dokud není miska plná. Povech potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbytkem oliv. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 20 minut. Podáváme horké ozdobené bylinkami.Příloha: čerstvá zelenina nebo salát. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |