Zapečené kuřecí maso s olivami a bramborovou kaší PDF Tisk
( 8 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
600 g kuřecích prsou
500 g brambor
100 g oliv bez pecek
200 ml mléka
50 g másla
50 g oleje
3 vejce
sůl
máslo na vytření misky
bylinky na ozdobu

Postup

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opečeme na oleji. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Olivy nakrájíme na kolečka. Uvařené brambory slijeme a rozšleháme na kaši. Během šlehání přiléváme horké mléko, osolíme a přidáme na kousky nakrájené máslo. Nakaonec do kaše zašleháme 2 vejce a část krájených oliv. Zapékací misku vymažeme máslem a cukrářským sáčkem na dno nastříkáme část kaše. Na kaši položíme několik plátků masa, zakryjeme je kaší a takto pokračujeme, dokud není miska plná. Povech potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbytkem oliv. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 20 minut. Podáváme horké ozdobené bylinkami.
Příloha: čerstvá zelenina nebo salát.