Krůtí rolka se špenátem PDF Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

600 – 700 g krůtích prsou (plát)
250 g listového špenátu
80 g ementálu
2 stroužky česneku
150 g libové plátkové anglické slaniny
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř

Postup

Špenát dobře vypereme, přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Pokryjeme ho polovinou slaniny a špenátem a posypeme sýrem. Stočíme do rolády, obalíme zbylou slaninou a ovážeme nití. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a upečeme v troubě dozlatova. Podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Nakonec šťávu dochutíme máslem.