Krůtí řízky s rajčaty a jablky |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 krůtí řízky 1 cibule 3 rajčata 2 jablka citrón olej smetana kari cukr sůl PostupŘízky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Opepříme a z obou stran na oleji asi 8 minut opékáme a nakonec je osolíme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na osminky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Jablka oloupeme, vyřízneme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata a jablka. Zaprášíme kari kořením, zalijeme smetanou, vše osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Na mírném ohni povaříme asi pět minut. Maso rozdělíme na jednotlivé talíře a polijeme omáčkou.Podáváme se širokými nudlemi, bramborami nebo hranolky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |