Krocan nadívaný |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1 krocanmáslo slanina nádivka: 2 žemle sladká smetana 2 vejce 30 g másla asi 60 g šunky kousek slaniny několik pistácií PostupKrocana očistíme, opereme a osušíme, nasolíme a kůži kolem volete podpíchneme. Žemle nastrouháme a pokropíme metanou. Přidáme žloutky, máslo, šunku a slaninu nakrájené nadrobno a spařené a podélně nakrájené pistácie. Vše dobře promícháme. Pokud je nádivka tuhá, přilijeme ještě lžíci smetany. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do nádivky. Nádivkou pak naplňujeme lžičkou volátko, po naplnění ho zašijeme. Krocana položíme na pekáč zády vzhůru, podlijeme a dáme pod něj kousek másla a nakrájené slaniny. Na plotně ho prudce opečeme, pak odebereme asi 2/3 šťávy a dáme krocana péci do trouby. Během pečení maso poléváme výpekem a obrátíme. Když je krocan upečený, smícháme podle potřeby výpek s odebranou šťávou.Podáváme s dušenou rýží a kompotem nebo s bramborami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |