Krocan nadívaný PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

1 krocan
máslo
slanina

nádivka:
2 žemle
sladká smetana
2 vejce
30 g másla
asi 60 g šunky
kousek slaniny
několik pistácií

Postup

Krocana očistíme, opereme a osušíme, nasolíme a kůži kolem volete podpíchneme. Žemle nastrouháme a pokropíme metanou. Přidáme žloutky, máslo, šunku a slaninu nakrájené nadrobno a spařené a podélně nakrájené pistácie. Vše dobře promícháme. Pokud je nádivka tuhá, přilijeme ještě lžíci smetany. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do nádivky. Nádivkou pak naplňujeme lžičkou volátko, po naplnění ho zašijeme. Krocana položíme na pekáč zády vzhůru, podlijeme a dáme pod něj kousek másla a nakrájené slaniny. Na plotně ho prudce opečeme, pak odebereme asi 2/3 šťávy a dáme krocana péci do trouby. Během pečení maso poléváme výpekem a obrátíme. Když je krocan upečený, smícháme podle potřeby výpek s odebranou šťávou.
Podáváme s dušenou rýží a kompotem nebo s bramborami.