Krůtí maso s třešněmi a kari rýží |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g krůtích prsou 300 g rýže 2 cibule šalotky olej kari koření 250 ml bílého vína 1 vejce 1 lžička moučkového cukru 80 g hladké mouky mletý barevný pepř 100 ml drůbežího vývaru ½ lžičky instanční jíšky 200 g třešní se stopkou sůl pažitka na ozdobení PostupRýži propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme v kastrolu na lžíci oleje zesklovatět. Přidáme rýži a promícháme s trochou kari koření. Vše zalijeme 150 ml bílého vína a 300 ml vody. Osolíme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut. Pak odstavíme a rýži necháme pod pokličkou dojít doměkka. Ve 100 ml vína rozšleháme žloutek, přidáme cukr, špetku soli a hladkou mouku. Vše dobře promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout. Mezitím očistíme maso, osolíme ho, ochutíme barevným pepřem a v hluboké pánvi opečeme na rozpáleném oleji po všech stranách. Podlijeme drůbežím vývarem a necháme krátce povařit (doměkka). Pak maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou, chvíli povaříme a podle chuti osolíme. Maso vrátíme do omáčky, aby nevychladlo. Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do připraveného těstíčka. V něm pak namáčíme třešně, které držíme za stopku a v rozpáleném oleji je osmažíme. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Maso naporcujeme a podáváme s kari rýží posypanou nasekanou pažitkou a smaženými třešněmi. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |