Krůtí guláš se smetanovou omáčkou |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny1200 g krůtích stehen1 cibule 250 g žampiónů 2 lžíce oleje 200 g hub (nejlépe lišek) 1 lžička rajského protlaku mletá červená paprika 2 lžíce hladké mouky 500 ml zeleninového instančního vývaru 250 ml mléka 250 ml šlehačky sůl, pepř PostupMaso vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Žampióny opláchneme, očistíme a přepůlíme. Ostatní houby opláchneme a očistíme. Ohřejeme olej, maso na něm osmažíme, přidáme všechny houby, cibuli a opět krátce osmažíme. Pak přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme a přimícháme mletou papriku. Poprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem připraveným podle návodu na obalu. Přilijeme mléko, šlehačku a vaříme asi 30-40 minut. Hotový guláš dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou podle potřeby. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |