Krůtí guláš se smetanovou omáčkou PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

1200 g krůtích stehen
1 cibule
250 g žampiónů
2 lžíce oleje
200 g hub (nejlépe lišek)
1 lžička rajského protlaku
mletá červená paprika
2 lžíce hladké mouky
500 ml zeleninového instančního vývaru
250 ml mléka
250 ml šlehačky
sůl, pepř

Postup

Maso vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Žampióny opláchneme, očistíme a přepůlíme. Ostatní houby opláchneme a očistíme. Ohřejeme olej, maso na něm osmažíme, přidáme všechny houby, cibuli a opět krátce osmažíme. Pak přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme a přimícháme mletou papriku. Poprášíme moukou, promícháme a podlijeme vývarem připraveným podle návodu na obalu. Přilijeme mléko, šlehačku a vaříme asi 30-40 minut. Hotový guláš dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou podle potřeby.