Krůtí roláda v listovém těstě |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny400 g krůtích prsou250 g listového těsta (k dostání je již plát rozválený na pečícím papíru) 4 plátky ementálu 8 plátků zauzené šunky 125 g mozzarelly máslo sůl, pepř PostupMaso rozkrojíme na plát a přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe ementálem. Na něj rozložíme šunku. K jedné straně, od které budeme maso zavinovat, naskládáme mozzarellu, nakrájenou na plátky. Maso zavineme do rolády. Listové těsto rozválíme na plát, nebo použijeme již koupený. Na těsto položíme masovou roládu a zavineme ji do něj. Roládu přeložíme na plech vyložený pečícím papírem (v případě zakoupeného plátu těsta použijeme pečící papír, do kterého bylo zabalené). Máslo necháme rozpustit a potřeme jím roládu. Pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut.Upečenou roládu krájíme na plátky a podáváme teplé i studené. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |