Krůtí řízky v těstíčku s rajčatovou omáčkou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny4 krůtí řízky1 cibule 15 g hladké mouky stroužek česneku 2 vejce lžíce olivového oleje 50 g parmazánu 1 lžíce rajského protlaku 1/8 l zeleninového vývaru 100 ml mléka 2 lžíce másla 500 g rajčat 250 g žampionů sůl, pepř PostupŘízky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Z vajec, parmazánu, zbývající mouky, mléka, soli a pepře rozmícháme hladké těstíčko. Rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a společně s oloupanými nakrájenými žampiony podusíme 2-3 minuty na rozehřátém oleji. Přimícháme protlak, rajčata, vývar a zvolna vaříme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Řízky protáhneme těstíčkem a při střední teplotě smažíme na másle po každé straně asi 15 minut. Podáváme s omáčkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |