Krůtí řízky v těstíčku s rajčatovou omáčkou PDF Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

4 krůtí řízky
1 cibule
15 g hladké mouky
stroužek česneku
2 vejce
lžíce olivového oleje
50 g parmazánu
1 lžíce rajského protlaku
1/8 l zeleninového vývaru
100 ml mléka
2 lžíce másla
500 g rajčat
250 g žampionů
sůl, pepř

Postup

Řízky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Z vajec, parmazánu, zbývající mouky, mléka, soli a pepře rozmícháme hladké těstíčko. Rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a společně s oloupanými nakrájenými žampiony podusíme 2-3 minuty na rozehřátém oleji. Přimícháme protlak, rajčata, vývar a zvolna vaříme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Řízky protáhneme těstíčkem a při střední teplotě smažíme na másle po každé straně asi 15 minut. Podáváme s omáčkou.