Krůtí maso na houbách |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny600 g krůtího masa300 g sušených hub 30 g másla lžíce mouky mléko sůl, mletý pepř 2 dl kysané smetany muškátový oříšek PostupMaso zbavíme kůže a kostí a upravíme na úhledné velké plátky. Houby namočíme a pak podusíme na másle tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina. Posypeme je moukou a opepříme. Na plátky dáme vychladlé houby, přeložíme je a sepneme jehlou na maso nebo párátky a vyrovnáme v zapékací míse, kterou jsme vymazali máslem. Do smetany vmícháme trochu nastrouhaného muškátového oříšku, nalijeme ji na maso a v troubě pečeme nejprve přikryté alobalem a pak jej odkryjeme a pečeme, dokud nemá červenohnědou barvu.Přílohy: knedlík, rýže |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |