Krůtí maso na kari |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny600 g krůtích prsou2 lžíce hladké mouky máslo na jíšku podle potřeby 2 lžičky kari vývar z hovězího masa nebo masoxu 1/8 l smetany 1 žloutek 50 g krabího masa sůl bílý pepř PostupMaso uvaříme asi v litru osolené vody. V kastrolu připravíme na mírném ohni za stálého míchání jíšku z mouky a másla (nepřipálit), přidáme kari a zalijeme vývarem, umícháme hustou omáčku. Ve smetaně rozmícháme žloutek a vmícháme do vlažné omáčky, osolíme a opepříme a znovu ohřejeme. Uvařené maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Pak ho společně s krabím masem vložíme do omáčky.Podáváme s česnekovou rýží (viz Přílohy - Rýže). Poznámka: pokud by se žloutek vmíchal do horké omáčky, srazil by se. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |