Krůtí roláda s houbovou nádivkou |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)700 g krůtích prsou 150 g žampiónů 1 svazek mladé cibulky 4 lžíce oleje 200 g bylinkového sýra mletá paprika 4 stroužky česneku 1 snítka rozmarýnu 9 snítek tymiánu sůl, pepř citrón na ozdobu PostupŽampióny očistíme, cibulku omyjeme a očistíme. Obojí nahrubo nasekáme, opečeme na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme. Krůtí maso omyjeme, osušíme, rozřízneme na plát. Potřeme ho sýrem a rozložíme na něj žampióny. Svineme ho do rolády a převážeme nití. Dvě lžíce oleje promícháme se solí, pepřem a paprikou, touto směsí potřeme maso. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Roládu dome do pekáčku a obložíme česnekem a bylinkami. Mírně podlijeme a pečeme v předehřáté troubě při 175.C asi 90-100 minut. Podle potřeby podléváme. Hotovou roládu vyjmeme, odstraníme nic, nakrájíme na plátky a ozdobíme dílky citrónu.Na osobu: energetická hodnota 450 kcal, bílkoviny 44 g, tuky 24 g, sacharidy 10 g |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |