Sváteční krůtí roláda |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny1 kg vrchního krůtího stehna s kostísůl mletý černý pepř hořčice olej 5 dl zeleninového bujónu Náplň: olej 1 pórek 200 g celeru 1 vejce sůl mletý černý pepř PostupMaso opláchneme, odřežeme kost, silnější místa nařežeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí, náplní, zavineme, převážeme nití a na rozehřítém oleji osmažíme ze všech stran. Podlijeme vařícím bujónem, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut. Během pečení maso obracíme a poléváme šťávou. Potom odkryjeme a necháme zčervenat.Náplň: Na rozehřátím oleji osmažíme nadrobno nakrájený pórek, přidáme najemno nastrouhaný celer, osolíme, opepříme a několik minut smažíme. Zahustíme rozšlehaným vejcem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |