Krůtí guláš |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny125 g krůtích prsíček300 g brambor zeleninový vývar z kostky 1 lžička kari 1/2 lžičky sladké papriky 30 g mraženého hrášku 1 lžíce oleje 50 g žampiónů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kyselé smetany koryandr sůl, pepř PostupBrambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do vývaru s kari a asi 15 minut vaříme. Po 10 minutách přidáme hrášek. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které opékáme 10 minut na oleji. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou a vyjmeme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Houby rozpůlíme a společně s pórkem podusíme ve šťávě z masa. Dochutíme solí a pepřem. Brambory a hrášek necháme okapat, vývar zachytíme a doplníme do 200 ml. Rozehřejeme olej, opražíme na něm mouku, zalijeme vývarem a povaříme asi 5 minut. Pak vmícháme smetanu. Dochutíme solí a kari. Brambory, zeleninu a maso vložíme do omáčky a prohřejeme. Porce guláše na talíři posypeme koryandrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |