Králík podle Petra Voka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny1 králičí zadek100 g slaniny 200 g hub 2 cibule 100 g másla 5 stroužků česneku 150 ml světlého piva 100 ml bílého vína mletý kmín 1 lžička Solamylu sůl, pepř PostupMaso očistíme, prošpikujeme proužky slaniny, opepříme a okmínujeme. Česnek oloupeme, utřeme se solí a touto pastou potřeme králíka. Zbývající slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme ji. Přidáme 2 lžíce másla, oloupanou a proužky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vložíme králíka, podlijeme ho polovinou piva a pečeme v troubě do poloměkka. Občas ho přeléváme výpekem a zbývajícím pivem. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. K masu je přidáme před dopečením. Měkké maso vyndáme a do výpeku přilijeme víno a Solamyl, zamícháme a povaříme do zhoustnutí.Příloha: bramborové knedlíky |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |