Králík na višních PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 porce králíka
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce višňového džemu
200 ml červeného vína
100 g vypeckovaných višní (čerstvých nebo mražených)
špetka tymiánu
4 kuličky jalovce
2 bobkové listy
sůl, pepř

Postup

Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Mírně ho osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak králíka potřeme džemem a podlijeme červeným vínem. K masu přidáme omyté višně, tymián, jalovec a bobkové listy. Pekáček přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 minut při 180.C. Během pečení králíka poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Po půl hodině pekáček odklopíme a maso dopečeme dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory, můžeme zdobit listy rukoly.