Králík na višních |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 porce králíka 2 lžíce olivového oleje 3 lžíce višňového džemu 200 ml červeného vína 100 g vypeckovaných višní (čerstvých nebo mražených) špetka tymiánu 4 kuličky jalovce 2 bobkové listy sůl, pepř PostupMaso očistíme, opláchneme a osušíme. Mírně ho osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak králíka potřeme džemem a podlijeme červeným vínem. K masu přidáme omyté višně, tymián, jalovec a bobkové listy. Pekáček přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 minut při 180.C. Během pečení králíka poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Po půl hodině pekáček odklopíme a maso dopečeme dozlatova.Podáváme s vařenými brambory, můžeme zdobit listy rukoly. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |