Králík pečený na česneku |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 králík500 g bůčku 1 cibule 4 stroužky česneku 1 lžička másla kmín sůl PostupKrálíka omyjeme, posolíme. Bůček omyjeme, na povrchu nakrojíme několika kolmými řezy do mřížky, posolíme, lehce pokmínujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky. Králíka, bůček a cibuli vložíme do pekáče, přidáme oloupaný nasekaný česnek a podlijeme troškou vody. Králíka pečeme nejprve přikrytého vrchním pekáčem nebo alobalem. Během pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Do šťávy stíráme tuk napečený na stěnách pekáče. Králíka během pečení obrátíme.Když je maso upečené a šťáva příliš řídká, maso odstraníme, dáme do tepla a z výpeku necháme odpařit potřebné množství tekutiny. Ukazka![]() |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |