Králík pečený na slanině |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny1 králík1 cibule 80 g slaniny 50 g másla lžička hladké mouky 5 kuliček pepře sůl podle chuti ocet PostupKrálíka opláchneme a protáhneme hustě na proužky nakrájenou slaninou a posolíme. Zbytek slaniny nadrobno nakrájíme, dáme na pekáč a přidáme máslo. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na slanině ji osmahneme. Vložíme králíka a z obou stran ho opečeme. Podlijeme, přidáme trošku octa, koření a pečeme. Během pečení králíka poléváme výpekem a podléváme vodou nebo zeleninovým vývarem. Když je maso měkké, přendáme ho na jiný pekáč a výpek přelijeme na pánev, zahustíme poprášením hladkou moukou, nebo mouku dohladka rozkvedláme ve studené vodě a přilijeme k výpeku, povaříme. Před podáváním šťávy z ní odstraníme koření.Přílohy: knedlíky Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |