Králík na víně |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny1 králík (cca 2 kg)3 cibule 2 mrkve 1 celer 1 svazek petrželové natě 3 bobkové listy 10 zrnek černého pepře 4 ks hřebíčků 700 ml bílého vína 3 lžíce octa (nejlépe vinného) 1 stroužek česneku 8 lžic oleje sůl mletý černý pepř 1-2 lžíce hladké mouky 250 g rajčat, případně rajčatového protlaku trocha cukru PostupKrálíka rozdělíme na 8 částí. Jednu cibuli, mrkev a celer oloupeme, nakrájíme a spolu s králíkem dáme do mísy. Přidáme opláchnutou a nasekanou nať a koření. Víno promícháme s octem, prolisovaným česnekem a 4 lžícemi oleje a nalijeme na maso. Přikryté odložíme na noc do ledničky. Druhý den maso vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V pekáči rozpálíme zbylý tuk, maso na něm po částech prudce osmažíme, vyjmeme a odložíme na teplé místo. Zbylé dvě cibule oloupeme a vcelku osmažíme na vypečeném tuku, maso dáme opět do pekáče. Marinádu scedíme a polovinu dáme do pekáče. Přidáme zeleninu, koření a nakrájená rajčata. Dochutíme solí a cukrem, přikryjeme, vložíme do trouby a při teplotě 180.C (plynová na stupeň 2) dusíme asi 2 hodiny. Podle potřeby ještě jednou dochutíme solí a pepřem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |