Kachna na pomerančích a hříbkách |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny1 kachna1 pomeranč 100 ml pomerančové šťávy 300 g sterilovaných hříbků ve sladkokyselém nálevu 2 stonky jarní cibulky 1 feferonka 300 g mrkve 2 lžíce kompotu jeřabin 2 lžíce sekané petrželky 1 bobkový list 2 kuličky nového koření 5 kuliček pepře 1/2 lžičky tymiánu 3 lžíce medu 2 lžíce oleje 2 lžičky světlé instantní jíšky sůl, pepř PostupKoření utlučeme v hmoždíři nebo umeleme v mlýnku. Kachnu očistíme, osolíme a potřeme kořením. Dáme ji do pekáčku a podlijeme pomerančovou šťávou. Zvolna ji upečeme do měkka za občasného podlévání. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Pomeranč oloupeme, nakrájíme na dílky a odstraníme z nich jadérka. Feferonku a cibulku nakrájíme, lehce osmažíme na oleji, přidáme mrkev a dusíme do změknutí. Pak přidáme houby, med, jeřabiny a petrželku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Kachnu naporcujeme, do houbové směsi vmícháme jíšku a přidáme ji ke kachně společně s kousky pomeranče a ještě krátce pečeme.Příloha: rýže, těstoviny |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |