Pečená kachna s jablky |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1 kachna1 kachní játra 500 g jablek 30 g cukru 40 g másla 80 g mandlí 50 ml bílého vína sůl PostupOčištěnou,omytou a osolenou kachnu dáme do pekáče, podlijeme nepatrně vodou, tučná místa propícháme vidličkou a dáme péci. Játra pečeme současně s kachnou. Za občasného polévání šťávou z kachny a podlévání vývarem upečeme kachnu dozlatova. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější díly, případně nakrájíme z jablek kroužky, posypeme cukrem a dáme na rozpuštěné máslo dusit. Pokapeme bílým vínem a dusíme do poloměkka. Játra nakrájíme na plátky, přimícháme je k jablkům a ještě mírně prohřejeme. Dušenými jablky obložíme kachnu. Jablečnou dušeninu sypeme na povrchu oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi.Příloha: rýže okořeněná kari kořením Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |