Pečená kachna s jablky PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

1 kachna
1 kachní játra
500 g jablek
30 g cukru
40 g másla
80 g mandlí
50 ml bílého vína
sůl

Postup

Očištěnou,omytou a osolenou kachnu dáme do pekáče, podlijeme nepatrně vodou, tučná místa propícháme vidličkou a dáme péci. Játra pečeme současně s kachnou. Za občasného polévání šťávou z kachny a podlévání vývarem upečeme kachnu dozlatova. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější díly, případně nakrájíme z jablek kroužky, posypeme cukrem a dáme na rozpuštěné máslo dusit. Pokapeme bílým vínem a dusíme do poloměkka. Játra nakrájíme na plátky, přimícháme je k jablkům a ještě mírně prohřejeme. Dušenými jablky obložíme kachnu. Jablečnou dušeninu sypeme na povrchu oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi.
Příloha: rýže okořeněná kari kořením

Ukazka

Pečená kachna s jablky