Pečená kachna na divoko |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1 kachna50 g slaniny 80-100 g cibule 2 kuličky pepře 2 kuličky nového koření 3 bobulky jalovce 1 menší bobkový list masový vývar sůl hladká mouka 1/8 l červeného vína šťáva z ½ citrónu cukr PostupKachnu očistíme, osolíme a dáme na pekáč, kde jsme nechali mírně zpěnit cibulku nakrájenou na kostky. Přidáme všechno uvedené koření (natlučené nebo umleté). Kachnu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Šťávu z kachny před podáváváním zaprášíme moukou, opět zředíme vývarem a provaříme, až se tuk odděluje od šťávy. Nakonec dochutíme červeným vínem, citrónovou šťávou a podle chuti přisladíme.Podáváme s jemným houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |