Kachna s meruňkovou náplní PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

(pro 4 osoby)
1 kachna (asi 1,5 kg)
bílý pepř
sůl
1 houska
1/8 l mléka
250 g sušených meruněk
1 vejce
trochu skořice
¼ vývaru
2 lžičky Solamylu
1 lžíce sekaných mandlí

Postup

Kachnu opláchneme, osušíme osolíme a opepříme. Housku nakrájíme na kostičky a jemně navlhčíme mlékem. Meruňky rozkrájíme na kostičky a smícháme s houskou, vejce a ochutíme skořicí. Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, uzavřeme špejlemi a zašijeme. Položíme ji na pekáč a vložíme do předehřáté trouby na 200.C (plyn stupeň 3-4) a pečeme za občasného podlévání vývarem asi 90 minut. Upečenou kachnu vyndáme, Solamyl rozmícháme ve zbylém vývaru nebo vodě, smícháme s výpekem, necháme přejít varem a dochutíme. Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a nasekáme na lístečky (můžeme koupit už hotové), lehce opražíme a před podáváním jimi kachnu posypeme.

Přílohy: květák opečený na másle, případně smíchaný s jedlými kaštany; brambory nebo bramborové knedlíky. Červené víno.