Kachna pečená na hruškách |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny1 kachna1 lžíčka soli 4 hrušky 1/2 lžičky tymiánu 1/2 lžičky skořice 80 g másla 150 ml červeného vína 500 ml zeleninového vývaru PostupKachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme na povrchu i uvnitř. Hrušky opláchneme a nakrájíme na čtvrtky bez jadřince. 10 čtvrtek hrušek vložíme do kachny s tymiánem, skořicí a máslem a otvor zašijeme. Kachnu dáme na pekáč, podlijeme vínem a polovinou zeleninového vývaru. Přiklopíme vrchním pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170.C asi 45 minut. Pak přidáme ke kachně zbylé hrušky a pečeme dalších asi 30 minut. Během pečení kachnu poléváme výpekem a v případě potřeby podléváme zbývajícím vývarem. Pak pekáč odklopíme a teplotu trouby zvýšíme na 190.C. Za občasného polévání kachny výpekem ji dopečeme dozlatova. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |