Posvícenská kachna |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny1 kachnasůl kmín 1 hlávka zelí 1 cibule 2 lžíce sádla 1 lžíce octa 1 sklenka bílého vína 1 lžíce cukru 1 větší brambor několik menších jablek PostupKachnu očistíme, osolíme a okmínujeme (kmín může být drcený). Dovnitř vložíme jablka. Kachnu dáváme na pekáč prsíčky dolů, můžeme ji podložit dřívky nebo malou vařečkou. Trošku ji podlijeme a pečeme za občasného podlévání a přelévání výpekem dozlatova. Mezitím v kastrolu rozehřejeme sádlo, dáme na něj oloupanou a pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme jemně nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme, přidáme ocet, víno a cukr. Zelí krátce povaříme, a když je měkké, zahustíme ho oloupaným jemně nastrouhaným bramborem. Dobře promícháme a povaříme ještě asi 5 minut. Upečenou kachnu vyjmeme, výpek slijeme a svaříme.Kachnu podáváme se zelím a knedlíky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |