Kachna na medu s vínem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny1 kachna2-3 jablka sůl trochu drceného kmínu 2 lžíce medu 1,5 dl vína (může být bílé i červené) PostupKachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme vnitřku i zvnějšku a jemně posypeme kmínem. Dovnitř vložíme jablko nakrájené na čtvrtky, kachnu mírně podlijeme, přikryjeme alobalem a dáme péci do vyhřáté trouby. Víno smícháme s medem. Asi po 20 minutách kachnu odkryjeme a dále už pečeme kachnu odkrytou. Během pečení ji vícekrát potřeme medovo-vínovou směsí a podle potřeby podlijeme i trochou horké vody. Před dopečením přidáme ještě zbylá jablka, rovněž nakrájená na čtvrtky. Upečenou kachnu rozporcujeme, poklademe na mísu a obložíme čtvrtkami pečených jablek. Podáváme s červeným dušeným zelím, knedlíkem a vypečenou šťávou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |