Kachna s badyánem |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny1,5 kg kachny8 šalotek 1000 ml kuřecího vývaru (nebo z kostky slepičího bujónu) 2 lžíce strouhaného zázvoru (nebo 1 lžička mletého) 4 hvězdičky badyánu 100 ml rýžového vína (nebo suchého vermutu) 8 lžic hnědého cukru 8 lžic sójové omáčky 1 lžíce kukuřičné moučky 4 lžíce oleje 2 lžičky soli PostupVe velkém hrnci smícháme všechny suroviny kromě kachnym kukuřičné moučky a oleje. Uvedeme do varu a vložíme do hrnce očištěnou kachnu. Opět uvedeme do varu, pak oheň snížíme a necháme v mírně bublajícím vývaru 2,5 - 3 hodiny dusit pod pokličkou doměkka. Podušenou a vychladlou kachnu rozčtvrtíme a čtvrtky osmahmeme na pánvi (nejlépe WOK) na předem rozpáleném oleji dohněda. Přendáme na papírový ubrousek. 250 ml vývaru v kastrolu zahustíme kukuřičnou moučkou rozmíchanou v trošce vody a omáčku povaříme do zhoustnutí.Kachnu podáváme s rýží mírně zalitou omáčkou a hustě sypanou oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |