Kachna s badyánem PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

1,5 kg kachny
8 šalotek
1000 ml kuřecího vývaru (nebo z kostky slepičího bujónu)
2 lžíce strouhaného zázvoru (nebo 1 lžička mletého)
4 hvězdičky badyánu
100 ml rýžového vína (nebo suchého vermutu)
8 lžic hnědého cukru
8 lžic sójové omáčky
1 lžíce kukuřičné moučky
4 lžíce oleje
2 lžičky soli

Postup

Ve velkém hrnci smícháme všechny suroviny kromě kachnym kukuřičné moučky a oleje. Uvedeme do varu a vložíme do hrnce očištěnou kachnu. Opět uvedeme do varu, pak oheň snížíme a necháme v mírně bublajícím vývaru 2,5 - 3 hodiny dusit pod pokličkou doměkka. Podušenou a vychladlou kachnu rozčtvrtíme a čtvrtky osmahmeme na pánvi (nejlépe WOK) na předem rozpáleném oleji dohněda. Přendáme na papírový ubrousek. 250 ml vývaru v kastrolu zahustíme kukuřičnou moučkou rozmíchanou v trošce vody a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Kachnu podáváme s rýží mírně zalitou omáčkou a hustě sypanou oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotkou.