Japonská kachna s houbami a ořechy PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

1 mladá netučná kachna
2 lžíce oleje
2 cibule
6 kloboučků hub (žampióny, hlíva ústřičká, v originále šiitake)
1/2 šálku jader vlašských ořechů
sůl

Marináda:
6-8 lžic světlé sójové omáčky
1 sklenka dezertního vína (v originále mirin)
2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo 1 lžička mletého
špetka chilli nebo sečuánského pepře
2 stroužky česneku
špetka glutamanu

Postup
Kuře nebo kachnu rozdělíme na 8-10 dílů a naložíme do marinády, připravené z uvedených přísad. Necháme několik hodin odležet. Pak okapané maso prudce opečeme ze všech stran v hlubší pánvi. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené houby a na půlky pokrájená jádra ořechů. Ještě asi 5 minut prudce opékáme a mícháme, pak vlijeme zbytek marinády, podle potřeby několik lžic vody a dusíme, dokud maso nezměkne.
Příloha: rýže

Postup

Kachnu rozdělíme na 8-10 dílů a naložíme do marinády, připravené z uvedených přísad. Necháme několik hodin odležet. Pak okapané maso prudce opečeme ze všech stran v hlubší pánvi. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené houby a na půlky pokrájená jádra ořechů. Ještě asi 5 minut prudce opékáme a mícháme, pak vlijeme zbytek marinády, podle potřeby několik lžic vody a dusíme, dokud maso nezměkne.
Příloha: rýže