Japonská kachna s houbami a ořechy |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny1 mladá netučná kachna2 lžíce oleje 2 cibule 6 kloboučků hub (žampióny, hlíva ústřičká, v originále šiitake) 1/2 šálku jader vlašských ořechů sůl Marináda: 6-8 lžic světlé sójové omáčky 1 sklenka dezertního vína (v originále mirin) 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo 1 lžička mletého špetka chilli nebo sečuánského pepře 2 stroužky česneku špetka glutamanu Postup Kuře nebo kachnu rozdělíme na 8-10 dílů a naložíme do marinády, připravené z uvedených přísad. Necháme několik hodin odležet. Pak okapané maso prudce opečeme ze všech stran v hlubší pánvi. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené houby a na půlky pokrájená jádra ořechů. Ještě asi 5 minut prudce opékáme a mícháme, pak vlijeme zbytek marinády, podle potřeby několik lžic vody a dusíme, dokud maso nezměkne. Příloha: rýže PostupKachnu rozdělíme na 8-10 dílů a naložíme do marinády, připravené z uvedených přísad. Necháme několik hodin odležet. Pak okapané maso prudce opečeme ze všech stran v hlubší pánvi. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené houby a na půlky pokrájená jádra ořechů. Ještě asi 5 minut prudce opékáme a mícháme, pak vlijeme zbytek marinády, podle potřeby několik lžic vody a dusíme, dokud maso nezměkne.Příloha: rýže |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |