Nadívaná husí prsíčka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)1 husí prsíčka - 500 g sůl, pepř 1 lžička ostré hořčice 1 houska 1/8 l smetany 200 g telecích jater 1 cibule 1 lžíce másla 4 lžíce nasekané petrželky na omáčku: 1/8 l bílého vína 1/8 l zakysané smetany PostupVykostěná prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí. Hosuku nakrájíme na kostičky, namočíme dosmetany. Játra s oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 minuty opékáme na horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme. Husí prsíčka naplníme touto nádivkou a převážeme nití. Plněná prsíčka pečeme ve vhodné zapékací míse při 175.C (plynová trouba stupeň 2-3) asi 60 minut. Během pečení častěji propichujeme kůži, aby byla křupavá a občas poléváme bílým vínem. Z vypečené šťávy sbíráme tuk. Z upečeného masa odstraníme nit. Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou, dokud omáčka varem lehce nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.Příloha: dušené červené zelí s jablky, bramborové krokety nebo bramborové knedlíky a silné červené víno. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |