Husa po moskevsku |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny5 porcí husy80 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) 50 g cibule 1 bobkový list 50 g másla pepř, sůl 30 g hladké mouky 150-200 g hříbků 200 ml smetany PostupZ omytých porcí syrové husy stáhneme kůži a uvaříme je ve slané vodě s kořenovou zeleninou, oloupanou cibulí a s kořením. Z másla a z mouky připravíme za stálého míchání světlou jíšku, zalijeme vývarem z husy a dobře provaříme. Přidáme smetanu a hříbky, které jsme předtím podusili. Do omáčky vložíme porce husy a podáváme s bramborami nebo s houskovým knedlíkem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |