Husa po moskevsku PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

5 porcí husy
80 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
50 g cibule
1 bobkový list
50 g másla
pepř, sůl
30 g hladké mouky
150-200 g hříbků
200 ml smetany

Postup

Z omytých porcí syrové husy stáhneme kůži a uvaříme je ve slané vodě s kořenovou zeleninou, oloupanou cibulí a s kořením. Z másla a z mouky připravíme za stálého míchání světlou jíšku, zalijeme vývarem z husy a dobře provaříme. Přidáme smetanu a hříbky, které jsme předtím podusili. Do omáčky vložíme porce husy a podáváme s bramborami nebo s houskovým knedlíkem.