Půlka husy na smetaně |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1/2 husy100 g cibule pepř nové koření hřebíček sůl 40 g sádla 80 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) 1 bobkový list tymián ¼ l smetany 20 g hladké mouky 1 citrón PostupOmytou husu naporcujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a část jí dáme na dno porcelánové mísy (případně kameninové). Na cibuli naskládáme porce husy, které posypáváme tlučeným kořením a prokládáme zbývající cibulí. Maso zatížíme a uložíme v chladnu na 3 dny. Před tepelnou úpravou husu osolíme a opečeme v kastrolu na sádle s kořenovou zeleninou, přidáme bobkový list a tymián, podlijeme vodou a šťávou, která při naložení z masa vytekla a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyndáme, zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali dohlídka mouku. Necháme provařit a dochutíme citrónovou šťávou a strouhanou citrónovou kůrou. Omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.Podáváme s houskovým knedlíkem. Pozn.: tato úprava je vhodná zvláště u starších kusů hus |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |