Masové špízy se zeleninou a rajským sosem |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)250 g roštěnce 8 velkých žampiónů 4 malá tvrdá rajčata 1 zelená paprika 8 nožiček koktejlových párků 8 plátků prorostlé slaniny 8 lžic oleje 1 stroužek česneku 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky mletého pepře 1/2 lžičky sladké mleté papriky 1/2 lžičky worcesterové omáčky na sos: 100 g rajského protlaku 1/8 l kečupu 150 g krémové smetany 50 g cibule 1/2 hrnku nasekané pažitky pepř mletá paprika PostupMaso nakrájíme na kostky. Žampióny umyjeme, osušíme, rajčata rozpůlíme. Papriky zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Párky nakrájíme na kousky. Vše střídavě napícháme na pomaštěné jehly. Do oleje zamícháme oloupaný a prolisovaný česnek a koření. Vzniklou marinádou potřeme špízy a necháme aspoň 20 minut odležet. Přísady na sos smícháme, ochutíme solí a pepřem. Špízy grilujeme za častého obracení asi 15 minut na roštu. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |