Pastýřská roštěnka |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny400 g hovězí roštěnkysůl, mletý pepř cibule 20 g hladké mouky 50 g tuku (rostlinného oleje) 100 g uzené klobásy vývar 150 g uzeného sýra 2 lžíce kečupu zelená petrželová nať PostupNaklepané, osolené a okořeněné hovězí plátky pomoučníme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Potom je vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli spolu s nakrájenou klobásou a chvíli smažíme. Pak přidáme maso, podlijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. Plátky masa pak vyjmeme, vložíme do mísy z varného skla, posypeme sýrem, navrch přidáme kečup a podlijeme šťávou z masa. Dáme na 10 až 15 minut zapéct do trouby.Příloha: nejlepší je chleba, který si můžete namáčet do šťávy z masa Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |