Holštýnské bifteky |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 bifteky ze svíčkové po 150 g 250 g cibule 4 lžíce oleje 1/2 lžičky pepře sůl 2 lžíce másla PostupSvíčkovou den předem opepříme, potřeme olejem a necháme uležet v lednici, maso je pak křehčí. Druhý den oloupeme cibule a nakrájíme je na plátky, které osmahneme na 2 lžících rozpáleného oleje. Pak ji vyklopíme na talíř. Zbývající olej dáme na pánev a rozehřejeme. Vložíme na něj bifteky a opékáme zprudka za častého obracení 2 minuty, pak když jsou opečené, snížíme teplotu a dopékáme ještě 4 minuty. Hotové bifteky osolíme, přidáme na ně máslové hobliny a servírujeme na nahřátých talířích. Cibuli dáme zpět do pánve a vmícháme do vypečené šťávy. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.Příloha: brambory maštěné máslem |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |