Holštýnské bifteky PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 bifteky ze svíčkové po 150 g
250 g cibule
4 lžíce oleje
1/2 lžičky pepře
sůl
2 lžíce másla

Postup

Svíčkovou den předem opepříme, potřeme olejem a necháme uležet v lednici, maso je pak křehčí. Druhý den oloupeme cibule a nakrájíme je na plátky, které osmahneme na 2 lžících rozpáleného oleje. Pak ji vyklopíme na talíř. Zbývající olej dáme na pánev a rozehřejeme. Vložíme na něj bifteky a opékáme zprudka za častého obracení 2 minuty, pak když jsou opečené, snížíme teplotu a dopékáme ještě 4 minuty. Hotové bifteky osolíme, přidáme na ně máslové hobliny a servírujeme na nahřátých talířích. Cibuli dáme zpět do pánve a vmícháme do vypečené šťávy. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Příloha: brambory maštěné máslem