Hovězí biftek s ovocem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 bifkety po 150 g ze svíčkové 1/2 lžičky mletého pepře 1 lžíce oleje 2 lžíce másla 2 banány 4 půlky kompotovaných broskví 4 kolečka nanasu 4 lžičky brusinek 2 lžíce mandlových lupínků 1 lžíce hladké mouky 1/8 l smetany 1 lžíce sójové omáčky 1/8 l masového vývaru 50 g prorostlé slaniny sůl PostupSvíčkovou odblaníme a nařežeme na plátky 3-4 cm silné. Naklepeme je hřbetem nože, po jedné straně potřeme olejem, opepříme a naskládáme na sebe. Necháme je odležet. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme podélně rozkrojené banány, půlky broskví, naplněné brusinkami, ananas a mandle. Rozpékáme asi minutu, pak je přiklopíme a odstavíme. Mouku rozmícháme s troškou smetany dohladka, přidáme zbývající smetanu, sójovou omáčku a masový vývar. Na druhé pánvi rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu. Steaky na ní z každé strany prudce 1 minutu opékáme, osolíme a přidáme k ovoci. Do vypečené šťávy přidáme smetanovou směs a dobře promícháme, necháme povařit.Příloha: dlouhozrnná rýže dušená v kuřecím vývaru ochucená troškou kari koření. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |