Guláš s kysanou smetanou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny600 g předního hovězího nebo kližky4 lžíce vepřového sádla 500 g cibule 1 lžička soli 1/2 lžičky pepře 2 lžíce sladké papriky špetka česneku v prášku 1/2 lžičky mletého kmínku 1/8 l vývaru 2 lžíce červeného vinného octa 1 lžíce hladké mouky 3/8 l kysané smetany PostupSádlo rozpálíme v kastrolu se silným dnem. Maso nakrájíme na větší kousky a za stálého míchání ho na sádle osmahneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a necháme 5 minut osmahnout do světlehněda. Přidáme koření, vývar, ocet a snížíme teplotu. Kastrol přiklopíme pokličkou a maso za občasného míchání dusíme doměkka. Pak rozkvedláme mouku v troše smetany a zamícháme do hotové omáčky. Guláš dochutíme a před podáváním polijeme hustou smetanou.Příloha: bramborové knedlíky, brambory |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |