Guláš s kysanou smetanou PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

600 g předního hovězího nebo kližky
4 lžíce vepřového sádla
500 g cibule
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
2 lžíce sladké papriky
špetka česneku v prášku
1/2 lžičky mletého kmínku
1/8 l vývaru
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce hladké mouky
3/8 l kysané smetany

Postup

Sádlo rozpálíme v kastrolu se silným dnem. Maso nakrájíme na větší kousky a za stálého míchání ho na sádle osmahneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a necháme 5 minut osmahnout do světlehněda. Přidáme koření, vývar, ocet a snížíme teplotu. Kastrol přiklopíme pokličkou a maso za občasného míchání dusíme doměkka. Pak rozkvedláme mouku v troše smetany a zamícháme do hotové omáčky. Guláš dochutíme a před podáváním polijeme hustou smetanou.
Příloha: bramborové knedlíky, brambory