Pikantní hovězí - falešní španěláci |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny300 g zadního hovězího masa2 velké cibule 3 nakládané okurky 3 vejce 100 g libové anglické slaniny 1 párek 2 lžíce plnotučné hořcice masox sůl pepř 1 l vody 2 lžíce oleje hladká mouka na zahuštění omáčky PostupNakrájíme maso na kostky, zakápneme olejem a necháme v chladu odležet( třeba přes noc ). Uvaříme vejce na trvrdo. Nakrájíme si cibuli, párek, anglickou slaninu a vejce. V papiňáku na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme anglickou slaninu a maso, až se šťáva skoro vysmahne, přidáme hořčici, vejce, párek, okurky ( lze i trochu láku z okurek ),masox, osolíme, opepříme, vše zamícháme a zalijeme vodou. V papiňáku necháme cca 35-40 minut dusit. Otevřeme papiňák, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě chvíli povaříme.Kdo rád tvrdší okurky a párek, přidá je až po otevření papiňáku. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |