Pikantní hovězí - falešní španěláci PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

300 g zadního hovězího masa
2 velké cibule
3 nakládané okurky
3 vejce
100 g libové anglické slaniny
1 párek
2 lžíce plnotučné hořcice
masox
sůl
pepř
1 l vody
2 lžíce oleje
hladká mouka na zahuštění omáčky

Postup

Nakrájíme maso na kostky, zakápneme olejem a necháme v chladu odležet( třeba přes noc ). Uvaříme vejce na trvrdo. Nakrájíme si cibuli, párek, anglickou slaninu a vejce. V papiňáku na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme anglickou slaninu a maso, až se šťáva skoro vysmahne, přidáme hořčici, vejce, párek, okurky ( lze i trochu láku z okurek ),masox, osolíme, opepříme, vše zamícháme a zalijeme vodou. V papiňáku necháme cca 35-40 minut dusit. Otevřeme papiňák, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě chvíli povaříme.
Kdo rád tvrdší okurky a párek, přidá je až po otevření papiňáku.
Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem