Svíčková pečeně po rýnsku |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny(pro 4 osoby)800 g hovězího masa ze spodního šálu 50 g cibule 1/4 l červeného vinného octa 1 lžička celého pepře 1 lžička hořčičných semínek 1 bobkový list sůl pod pečeni a na omáčku: 2 lžíce margarínu 1/4 l masového vývaru 2 lžíce červeného vína 40 g rozinek 40 g perníku 1 lžíce hladké mouky 3 lžíce kysané smetany sůl petrželka a rajčata na ozdobení PostupMaso natěsnáme do vyššího úzkého hrnce, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme octem, 1/4 l převařené vody a posypeme kořením. Přikryjeme pokličkou a dáme do chladna na 2 až 3 dny, občas ho obrátíme. Pak v pánvi při střední teplotě rozpustíme margarín. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme a po obou stranách opečeme. Přidáme vývar, víno a 3 lžíce marinády. Přikryjeme poklicí a pomalu dusíme. Rozinky namočíme. Do mouky pomalu vmícháme smetanu. Hovotou pečeni vyjmeme na talíř a do vypečené šťávy rozmícháme smetanu. Přidáme rozinky, perník a mírně povaříme.Příloha: bramborový knedlík, dušené červené zelí |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |