Kořeněná hovězí pečeně ze šálu |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny(pro 4 osoby)800 g hovězího filetu 1/2 bobkového listu 1 lžička zeleného pepře 1 lžička plnotučné hořčice 4 lžíce oleje 4 jarní cibulky 1 lžíce másla 1/8 l masového vývaru 1/8 l červeného vína 1 lžička Solamylu sůl alobal PostupMaso špičatým nožem odblaníme. Bobkový list a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek, smícháme s hořčicí a 2 lžícemi oleje a směsí potřeme maso. Cibulky omyjeme a nakrájíme na nudličky. V pekáčku rozehřejeme 2 lžice oleje, rychle na něm za stálého míchání osmažíme cibulku, vložíme maso a dáme péci na trouby. Pečeme 20 minut při 250.C (plynová trouba stupeň 5-6). Alobal potřeme máslem, položíme na něj hotovou pečeni, osolíme ji, pevně zabalíme a necháme odpočinout na chladném místě asi 10 až 15 minut. Šťávu z pečeně zředíme vývarem, přimícháme víno a zahustíme Solamylem. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se lehce neváže. Přecedíme a omáčku dochutíme. Maso krájíme na úhledné plátky.Přílohy: brambory, míchaný salát |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |