Plněná svíčková pečeně |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny600 g hovězí svíčkové (lze nahradit hovězím ze špičky, tzv. falešnou svíčkovou)150 g žampiónů 1 cibule 2 lžíce másla 3 lžíce oleje 50 g vařené šunky 1/2 lžičky pepře sůl 1/8 l masového vývaru 1/8 l kysané smetany 1 lžička Solamylu PostupMaso podélně čtyřikrát nařízneme. Houby očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo zpěníme při střední teplotě, houby a cibuli osmažíme (asi 1 minutu) a v sítku je dosucha vymačkáme, šťávu nevyléváme. Šunku nakrájíme na kostičky, smícháme s houbami, osolíme a opepříme. Maso v zářezech naplníme směsí a svážeme nití. Pečeni vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a opečeme. Přilijeme šťávu z hub a vývar. Maso pomalu dusíme (svíčkovou 30 minut, falešnou svíčkovou 60 minut), občas ho přelijeme šťávou. Po upečení maso necháme 10 minut odpočívat, pak odstraníme nit a krájíme na 1 cm silné plátky. Solamyl rozmícháme ve smetaně, přidáme k vypečené šťávě a necháme provařit. Nakonec šťávu přecedíme, okořeníme a dochutíme.Přílohy: vařené brambory, zeleninový salát. Vhodné je lehké červené víno. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |