Hovězí roláda s vejci |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny750 g plát hovězího masa na roládu150 g plátkované šunky 3 vejce 4 sladkokyselé okurky 1 cibule 1 lžíce plnotučné hořčice kostka zeleninového bujónu olej sůl, pepř hotová jíška nebo škrobová moučka PostupPlát masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pak ho poklademe plátky šunky a na kolečka nakrájenou cibulí. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na čtvrtky, okurky podélně překrojíme a obojí klademe na vrstvu šunky s cibulí. Plát masa zavineme do rolády, ovážeme nití a na pánvi ze všech stran opečeme. Roládu pak přendáme do pekáčku, podlijeme horkou vodou a přidáme rozdrobenou bujónovou kostku. Pekáček nejprve přikryjeme pokličkou a maso dusíme zvolna doměkka. Pak poklici sejmeme a maso dopečeme. Šťávu zahustíme hotovou jíškou nebo škrobovou moučkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |