Roštěnky s bramborovými hvězdičkami |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 roštěnky olej broskvový kompot - půlky 2 hermelíny brambory špetka muškátového květu zakysaná smetana sůl, pepř PostupRoštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme je přes noc odležet v chladničce. Druhý den je opečeme na oleji a přendáme do zapékací mísy nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.Bramborové hvězdičky: Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory osolíme, ochutíme špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme z bramborové hmoty na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova. Podáváme se zbylým broskvovým kompotem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |