Roštěnky s bramborovými hvězdičkami PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 roštěnky
olej
broskvový kompot - půlky
2 hermelíny
brambory
špetka muškátového květu
zakysaná smetana
sůl, pepř

Postup

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme je přes noc odležet v chladničce. Druhý den je opečeme na oleji a přendáme do zapékací mísy nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.
Bramborové hvězdičky: Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory osolíme, ochutíme špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme z bramborové hmoty na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.
Podáváme se zbylým broskvovým kompotem.