Hovězí svíčková na slanině |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny500 g brambor800 g hovězí svíčkové 60 g másla 3 žloutky pečící papír 1 cibule 50 g anglické slaniny bílý a růžový pepř mletý pepř 2 lžíce olivového oleje 3 lžíce koňaku 500 g zelených fazolek saturejka 80 g bylinkového másla strouhaný muškátový oříšek sůl troška petrželky PostupBrambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a asi 20 minut vaříme v osolené vodě. Pak je slijeme, odpáříme, rozmačkáme, přimícháme máslo, osolíme a ochutíme špetkou muškátové oříšku. Přidáme žloutky a vše promícháme. Kaší naplníme sáček z hvězdicovou hubičkou. Plech vyložíme z jedné poloviny pečícím papírem a stříkáme na něj malé růžičky. Ze svíčkové odstraníme šlachy, vetřeme do ní sůl a bílý a růžový pepř. V pekáči rozehřejeme olej a maso na něm 6-7 minut ze všech stran prudce opékáme. Zalijeme ho koňakem. Pak svíčkovou přendáme do zapékací mísy a postavíme na druhou polovinu plechu. Maso s bramborami pečeme v předehřáté troubě při 180.C (v horkovzdušné při 160.C) v troubě asi 15 minut, potom maso přikryjeme alobalem a vše necháme ve vypnuté troubě asi 10 minut odpočívat. Fazolky se saturejkou vaříme 6-8 minut v osolené vodě, pak je slijeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky a zprudka opečeme. Na vypečeném tuku necháme zesklovatět cibuli. Přidáme fazolky, krátce je osmahneme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a podáváme se šťávou, bylinkovým máslem, fazolkami a bramborovými růžičkami. Zdobíme petrželkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |