Myslivecký guláš |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny500 g zadního hovězího2 cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce rajského protlaku 2 lžičky koření na divočinu 200 g čerstvých hub (nebo hrst sušených) 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce sádla olej sůl PostupCibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpustíme sádlo a dáme na něj cibuli zpěnit. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, přidáme ho k cibuli a opečeme ze všech stran. Pak přidáme koření na divočinu, osolíme, promícháme, podlijeme vodou a dáme pod pokličku na mírný oheň dusit. Když je maso měkké necháme odpařit tekutinu až na tuk a přidáme rajský protlak. Poprášíme moukou za stálého míchání, aby se neutvořily žmolky. Můžeme také mouku rozmíchat v trošce studené vody a do masa za stálého míchání přilít. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a na pánvi na oleji osolené a okmínované podusíme. Přidáme je k masu a promícháme.Podáváme s knedlíky, s těstovinami nebo s rýží. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |