Myslivecký guláš PDF Tisk
( 5 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

500 g zadního hovězího
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
2 lžičky koření na divočinu
200 g čerstvých hub (nebo hrst sušených)
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
olej
sůl

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpustíme sádlo a dáme na něj cibuli zpěnit. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, přidáme ho k cibuli a opečeme ze všech stran. Pak přidáme koření na divočinu, osolíme, promícháme, podlijeme vodou a dáme pod pokličku na mírný oheň dusit. Když je maso měkké necháme odpařit tekutinu až na tuk a přidáme rajský protlak. Poprášíme moukou za stálého míchání, aby se neutvořily žmolky. Můžeme také mouku rozmíchat v trošce studené vody a do masa za stálého míchání přilít. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a na pánvi na oleji osolené a okmínované podusíme. Přidáme je k masu a promícháme.
Podáváme s knedlíky, s těstovinami nebo s rýží.