Dušené hovězí maso na houbách |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny500-750 g hovězího masa (špička nebo plec)sůl, pepř olej 1-2 cibule 200 g hub (mohou být i sušené) 1 lžička hladké mouka podle chuti lze přidat slaninu vývar (masox) na podlití PostupMaso rychle omyjeme pod tekoucí vlažnou vodou. Osolíme a opepříme, případně protáhneme proužky slaniny. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme na výpeku zesklovatět. Pak přidáme špalek masa a ze všech stran ho prudce opečeme (bílkovina na povrchu se srazí a nebude propouštět šťávu). Maso podlijeme vývarem (nebo vodou) a přidáme houby. Pod pokličkou necháme na mírném ohni dusit, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podléváme. Během dušení do masa nepícháme, aby nevytékala šťáva. Měkké maso vyjmeme a dáme do tepla. Šťávu necháme vydusit, zaprášíme moukou a když se opraží, zalijeme vývarem. (Nebo mouku dohladka rozmícháme ve studené vodě a přiléváme do vydušeniny za stálého míchání, podle potřeby přidáme vývar). Necháme povařit. Mírně prochladlé maso krájíme na plátky přes svalová vlákna a necháme prohřát v omáčce.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |