Ginové roštěnky PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

4 roštěnky
1 střední cibule
50 g sterilované kapie
střed z 1 pórku
2 lžíce oleje
2 lžičky hladké mouky
1,5 dl bílého vína
máslo
sůl, pepř
na každou porci 2 cl ginu (případně brandy)

Postup

Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Na oleji je po obou stranách prudce opečeme, asi 2 minuty po každé straně. Pak je přendáme do tepla. Do výpeku přidáme máslo, mouku, osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme pórek a cibuli nakrájené nadrobno, kapie nakrájené na větší čtverečky a vše podusíme asi 8-10 minut. Směs rozložíme na roštěnky. Pak každou porci přelijeme nahřátým ginem, který zapálíme.
Pokud zbyla šťáva nalijeme ji na talíř nebo na přílohy.
Podáváme s různě upravenými bramborami nebo bramborovou kaší.