Ginové roštěnky |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny4 roštěnky1 střední cibule 50 g sterilované kapie střed z 1 pórku 2 lžíce oleje 2 lžičky hladké mouky 1,5 dl bílého vína máslo sůl, pepř na každou porci 2 cl ginu (případně brandy) PostupRoštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Na oleji je po obou stranách prudce opečeme, asi 2 minuty po každé straně. Pak je přendáme do tepla. Do výpeku přidáme máslo, mouku, osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme pórek a cibuli nakrájené nadrobno, kapie nakrájené na větší čtverečky a vše podusíme asi 8-10 minut. Směs rozložíme na roštěnky. Pak každou porci přelijeme nahřátým ginem, který zapálíme.Pokud zbyla šťáva nalijeme ji na talíř nebo na přílohy. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo bramborovou kaší. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |