Ptáčky s vejci |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny500 g zadního hovězího masa2 vejce 60 g šunkového salámu nebo šunky 1 cibule 4 sladkokyselé okurky 1-2 lžíce hladké mouky 1 lžíce plnotučné hořčice 50 g tuku vývar z masa nebo masoxu sůl, pepř PostupMaso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunkového salámu, čtvrtkami vajec uvařených natvrdo, okurkami překrojenými podélně (případně ještě překrojenými podle velikosti). Plátky zavineme a převážeme nití. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém tuku zpěníme. Přidáme ptáčky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení je obracíme a podle potřeby podléváme vývarem. Když jsou závitky měkké, vyndáme je a šťávu vysmahneme. Když zbyde jen tuk, přisypeme mouku, krátce ji osmahneme a zředíme za stálého míchání vývarem. Povaříme. V závěru do omáčky přidáme nadrobno nakrájené zbytky okurek, salámu a vajec. Z ptáčků odstraníme nitě a vložíme je zpět do omáčky, necháme je prohřát.Podáváme s rýží, houskovými nebo bramborovými knedlíky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |